Dit bidrag kan misbruges

25.01.2010


PRESSEMEDDELELSE
Ny pjece skal gøre det mere sikkert at donere pengePET offentliggør nu pjecen 'Dit bidrag kan misbruges', der er lavet i samarbejde med Indsamlingsorganisationernes...

PRESSEMEDDELELSE

Ny pjece skal gøre det mere sikkert at donere penge

PET offentliggør nu pjecen 'Dit bidrag kan misbruges', der er lavet i samarbejde med Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO).

Pjecen giver en række gode råd til, hvad man kan gøre for at forhindre, at de penge, du eller din organisation indsamler til gode formål, havner i de forkerte hænder og derefter bliver brugt direkte - eller indirekte - til at støtte terrorisme.

Blandt andet giver pjecen gode råd til, hvordan man selv kan undersøge den organisation eller person, man vil give penge til, og hvor man kan få hjælp til at stille de rigtige spørgsmål til modtageren af ens bidrag.

"I Danmark har vi en fin tradition for at samle ind til velgørende formål, og den tradition skal selvfølgelig fastholdes. Men vi skal også være opmærksomme på, at nogle indsamlinger bliver brugt direkte eller indirekte til at finansiere terroraktiviteter både herhjemme og i udlandet. Pjecen skal være med til at dæmme op for de pengestrømme, der er med til at gøre terrorisme mulig, og samtidig gøre det nemmere for organisationer, foreninger og enkeltpersoner at undersøge den organisation eller person, man gerne vil give penge til", siger chefen for PET Jakob Scharf.

Pjecen 'Dit bidrag kan misbruges' distribueres i samarbejde med relevante organisationer og personer, herunder organisationer og personer i de etniske miljøer i Danmark. Den udkommer på fem sprog: Dansk, engelsk, somali, urdu og arabisk og kan læses her.