Nye sigtelser i terrorsag

15.01.2010


P R E S S E M E D D E L E L S E
De amerikanske myndigheder har i dag offentliggjort, at den ene af de to personer, der er anholdt og fængslet i USA for at forberede omfattende terrorangreb...

P R E S S E M E D D E L E L S E

De amerikanske myndigheder har i dag offentliggjort, at den ene af de to personer, der er anholdt og fængslet i USA for at forberede omfattende terrorangreb mod konkrete mål i Danmark, nu også er blevet sigtet for at have deltaget i planlægningen af terrorangrebene i Mumbai i november 2008, og at en tidligere major i det pakistanske militær ligeledes er blevet sigtet for at have deltaget i planlægningen af terrorangrebene mod konkrete mål i Danmark.

"Forbindelserne mellem den anholdte og terrorangrebene i Mumbai sidste år samt en tidligere major i det pakistanske militær understreger efter PET's opfattelse sagens alvor og illustrerer karakteren af den konkrete terrortrussel", siger chefen for PET Jakob Scharf.

De oplysninger, der nu offentliggøres, har længe været del af den efterforskning i sagen, som PET gennemfører i tæt samarbejde med FBI.

Som PET oplyste efter anholdelserne i Chicago, har den ene af de anholdte i USA et omfattende netværk blandt ledende militante ekstremister, som ikke blot ønsker at ramme Danmark, men som også tidligere har vist, at de har kapaciteten til at udføre hensynsløse terrorhandlinger. PET har også tidligere fastslået, at det ikke kan udelukkes, at flere vil blive sigtet for at have medvirket til planlægningen af terrorangreb rettet mod konkrete mål i Danmark.