Terroranholdelser i Indonesien

24.06.2010


Chefen for PET, politimester Jakob Scharf siger:


"PET følger efterforskningen i Indonesien tæt. Derudover sender PET nu flere medarbejdere til Jakarta, dels for at bistå de indonesiske...

Chefen for PET, politimester Jakob Scharf siger:

"PET følger efterforskningen i Indonesien tæt. Derudover sender PET nu flere medarbejdere til Jakarta, dels for at bistå de indonesiske myndigheder med efterforskningen af sagen, og dels for at styrke sikkerheden yderligere på den danske ambassade.

Som det fremgår af PET's offentlige trusselsvurdering er der fortsat en generel terrortrussel mod Danmark, der skærpes af militante ekstremistiske gruppers høje prioritering af Danmark som terrormål. Genoptrykningen af Muhammed-tegningerne i februar 2008 har betydet et skærpet fokus på Danmark og danske interesser i udlandet som mål for terror blandt ledende militante islamister i udlandet.

Dette skærpede trusselsbilledet betyder blandt andet, at PET løbende arbejder på at identificere, forebygge og modvirke konkrete trusler rettet mod Danmark og danske interesser i udlandet. Dette arbejde foregår i samarbejde med en lang række udenlandske samarbejdspartnere".