Pas på følsomme informationer

08.12.2010


PRESSEMEDDELELSE


Politiets Efterretningstjeneste (PET) offentliggør i dag en ny pjece, som giver gode råd til virksomheder og myndigheder om, hvordan man forhindrer, at følsom information...

PRESSEMEDDELELSE

Politiets Efterretningstjeneste (PET) offentliggør i dag en ny pjece, som giver gode råd til virksomheder og myndigheder om, hvordan man forhindrer, at følsom information falder i de forkerte hænder.

Danske myndigheder og virksomheder arbejder med forskning og udvikling som en del af deres hverdag og håndterer mange typer af følsomme oplysninger. Det betyder imidlertid, at der er en øget risiko for, at organisationen bliver udsat for tyveri, spionage og sabotage af informationer.

Derfor handler en organisations informationssikkerhed om, at man får identificeret organisationens følsomme information og derefter beskytte den, så man som virksomhed eller myndighed har kontrol med, hvem der har adgang til informationen, og hvordan den behandles. PET's pjece "informationssikkerhed" giver netop en række gode råd til, hvordan man mærker og beskytter følsom information, og hvordan man kan arbejde aktivt med at skabe en sikkerhedskultur i sin organisation.

"Danmark er i dag et informationssamfund, og vi lever af at udvikle og dele viden. Men det har store konsekvenser for en organisation, når den udsættes for spionage, tyveri eller sabotage af informationer, og derfor er det så vigtigt, at en organisation er gearet til at håndtere denne fortrolighed", siger afdelingschef i PET Anja Dalgaard-Nielsen.

Pjecen om informationssikkerhed distribueres til relevante myndigheder og udvalgte virksomheder og kan læses her