Drabsforsøg på tegneren Kurt Westergaard

02.01.2010


PRESSEMEDDELELSE


En 28-årig somalisk mand med opholdstilladelse i Danmark er her til aften blevet anholdt, da han bevæbnet med en økse og en kniv trængte ind i tegneren Kurt Westergaards...

PRESSEMEDDELELSE

En 28-årig somalisk mand med opholdstilladelse i Danmark er her til aften blevet anholdt, da han bevæbnet med en økse og en kniv trængte ind i tegneren Kurt Westergaards hjem i Århus. Under anholdelsen afgav politiet skud mod gerningsmanden, der blev ramt i knæet og hånden.

Den anholdte sigtes for drabsforsøg på tegneren Kurt Westergaard og på polititjenestemand i funktion.

Drabsforsøget på tegneren Kurt Westergaard er efter PET's opfattelse terrorrelateret. Den anholdte har ifølge PET's oplysninger tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaida ledere i Østafrika, ligesom han mistænkes for under ophold i Østafrika at have været involveret i terrorrelaterede aktiviteter. Den anholdte har ligeledes været en del af et terrorrelateret netværk med tilknytning til Danmark, som gennem længere tid har været genstand for PET's efterforskning, uden at dette dog har sammenhæng med tegneren Kurt Westergaard.

I anledning af anholdelsen udtaler chefen for PET, Jakob Scharf:

"PET ser med stor alvor på denne sag, som endnu engang bekræfter den terrortrussel, som er rettet mod Danmark og mod tegneren Kurt Westergaard i særdeleshed. De sikkerhedsforanstaltninger, som har været indført for at beskytte Kurt Westergaard, har vist sig effektive, og det har på denne baggrund været muligt at afværge overfaldet på Kurt Westergaard. Den konkrete sag understreger vigtigheden af, at PET's løbende overvågning og efterforskning rettet mod terrorrelaterede netværk suppleres af effektive sikkerhedsforanstaltninger i forhold til mulige terrormål".