Anholdelser i sag om narkotikasmugling og våben

28.01.2010PRESSEMEDDELELSE


Politiets Efterretningstjeneste (PET) har de seneste uger anholdt flere personer, der mistænkes for omfattende indsmugling og videredistribution af narkotika. Desuden...

PRESSEMEDDELELSE

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har de seneste uger anholdt flere personer, der mistænkes for omfattende indsmugling og videredistribution af narkotika. Desuden blev der hos en af de mistænkte fundet store mængder våben.

Anholdelserne er sket efter længere tids efterforskning mod en række personer i Greve-området. Efterforskningen er gennemført af PET's Center for organiseret kriminalitet i tæt samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.

Efterforskningen har særligt været rettet mod en 46-årig dansk forretnings­mand, der blev anholdt den 12. januar 2010 på sin bopæl og varetægts­fængslet.

Den pågældende mistænkes for at være bagmand for en organisation, der blandt andet har indsmuglet store mængder narkotika til Danmark, ligesom han blev fundet i besiddelse af et større våbenlager. Desuden blev en 45-årig og en 47-årig mand med forbindelser til den formodede bagmand anholdt den 18. januar 2010.

”Med anholdelserne er det efter PET’s opfattelse lykkedes at slå til mod et kriminelt netværk i Danmark, som også trækker tråde til bandekonflikten”, siger chefen for PET Jakob Scharf.

SKAT og Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet (SØK) har deltaget i ransagningerne af den 46-åriges bopæl og virksomheds­adresser i Greve. Desuden har der været foretaget ransagninger i Malmø. I forbindelse med disse ransagninger er der udover en større mængde våben og narkotika beslaglagt et stort kontantbeløb.