Styrelsen for Samfundssikkerhed rådgiver statslige myndigheder om, hvordan man kan imødegå spionagetruslen. Dette arbejde foregår i tæt samarbejde med PET.
Skræddersyet rådgivning
Har I et behov for at øge sikkerheden, yder sikkerhedsrådgivere fra Styrelsen for Samfundssikkerhed rådgivning baseret på spionagetruslen og tilpasset efter jeres behov. Rådgivningen kan have karakter af et enkeltstående møde, briefinger, besigtigelser, undervisning m.v. Rådgivningen dækker både de fysiske, menneskelige og digitale sikkerhedsaspekter.
Kurset God Sikkerhedskultur
God Sikkerhedskultur er et kursus af cirka fire timers varighed, som generelt øger sikkerhedsbevidsthed og sikkerhedskulturen. På kurset bliver deltagerne introduceret for betydningen af den menneskelige faktor i arbejdet med sikkerhed. Deltagerne bliver i stand til at forebygge, håndtere og modvirke hændelser, der kan kompromittere beskyttelsesværdig eller klassificeret information.
Kurset varer fire timer og er udviklet til offentlige myndigheder. Det findes desuden i en kortere online-version og kan efter aftale gennemføres på kortere tid, hvis det målrettes konkrete behov. Læs mere om kurset God Sikkerhedskultur (pdf)
Awareness-kursus forebygger ubevidste sikkerhedsbrud
Styrelsen for Samfundssikkerhed tilbyder et awareness-kursus på ca. en times varighed. Det er målrettet dem, der får travlt med EU-formandskabet, og tager udgangspunkt i informationssikkerhedsmæssige risikoscenarier, der knytter sig til spionage, lobbyisme, praksis for at netværke med samarbejdspartnere mv.
Formålet med kurset er at forebygge, at deltagerne bliver ubevidste insidere (adfærd). Det sker blandt andet ved at tematisere deltagernes praksis for at arrangere og gennemføre forhandlinger på det rette informationssikkerhedsmæssige niveau (kompetencer) samt motivere dem til at blive aktive medskabere af en god sikkerhedskultur (holdning). Kurset kombinerer oplæg og øvelser med henblik på intern erfaringsudveksling i plenum.
Få styr på klassificering
Styrelsen for Samfundssikkerhed tilbyder rådgivning med udgangspunkt i et train the trainer koncept for at klassificere informationer. Kurset er primært målrettet embedsfolk, der har adgang til statens IT-platform til deling af informationer klassificeret TIL TJENESTERBRUG og/eller app’en SMART.
På Campus, statens online læringsplatform, findes en online version af kurset. Søg efter ”Sådan klassificerer du information”.
Kontakt os om vores rådgivningstilbud
Lyder rådgivningstilbuddene som noget for jeres organisation? Send en e-mail med en forespørgsel til raadgivning@samsik.dk, og hør nærmere om mulighederne.