Spring til hovedindhold

Forslag

Optagelse i Livvagtsstyrken

Er du politiuddannet, og drømmer du om at arbejde med personbeskyttelse, så hold øje, når Livvagtsstyrken gennemfører optagelsesforløb.

alt=””

PET har brug for livvagter, som vil være med til at stå for nationale personbeskyttelsesopgaver. Gennem de senere år har der været en stigning i opgaver vedrørende beskyttelse af personer og institutioner som følge af det overordnede alvorlige trusselsbillede og en række konkrete trusler mod offentlige personer i Danmark. 

 

Livvagterne i PET har forskellige baggrunde inden for politiet og består af både mænd og kvinder, der alle brænder for at løse livvagtsopgaverne professionelt med fokus på sikkerhed og faglighed.

 

Dagligdagen i Livvagtsstyrken er dynamisk og omskiftelig. Det betyder, at der løbende justeres i måden, opgaver løses på og indholdet i uddannelsen. Som livvagt skal du derfor være omstillingsparat og indstillet på løbende at udvikle dine faglige kompetencer. Derudover kræver et arbejde i Livvagtsstyrken, at du er handlekraftig, og at du kan færdes i mange forskellige miljøer og situationer. 

 

Tre trin for optagelse i Livvagtsstyrken

For at blive optaget i Livvagtsstyrken skal du være politiuddannet og gennemføre et udvælgelses-, optagelses- og uddannelsesforløb, der strækker sig over 3-4 måneder.

 

  1. Basaltesten er det første trin i udvælgelsesfasen, der består af krævende tests af din fysiske kapacitet, samarbejdsøvelser, fobi-tests, handlebaner og diverse kognitive tests.
  2. Optagelsesforløbet består af tests af mental styrke, udholdenhed, vedholdenhed, beslutningsdygtighed, diplomatisk sans m.m. Som livvagt skal du evne at arbejde i mange forskellige miljøer og situationer, hvilket der er stort fokus på i udvælgelsen.
  3. Grunduddannelse. Når du har bestået optagelsesforløbet, starter du i en uddannelsesstilling, hvor du gennemfører et grunduddannelsesforløb, hvor du klædes på til jobbet som livvagt. Består du grunduddannelsesforløbet, er du klar til en fast stilling som livvagt.