Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

12. januar 2023 15:42

30-årig idømt fem års fængsel og udvisning for at hverve ven til Islamisk Stat

En nu 30-årig mand er ved Østre Landsret idømt fem års fængsel for at hverve sin ven til den militant islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien. Dermed sænker Østre Landsret straffen med et år i forhold til byretten, hvor manden blev idømt seks års fængsel.

Den 30-årige var via Facebook i kontakt med sin barndomsven, hvor han blandt andet beskrev forholdene hos Islamisk Stat i Syrien.

 

Efterfølgende tog vennen til Syrien, hvor han tilsluttede sig en træningslejr hos Islamisk Stat, hvor han blev oplært i at bruge våben. Da vennen ville forlade Syrien forsøgte den 30-årige desuden at få ham til at blive.

 

Den 30-årige blev ved byretten idømt seks års fængsel, mens Østre Landsret har idømt ham fem års fængsel. Han udvises desuden af Danmark for bestandigt.

 

Vennen, som blev hvervet, blev i en anden sag i 2018 idømt tre års fængsel og udvisning for bestandigt for opholdet hos Islamisk Stat.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

27. januar 2023

PET

Kvinde tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen

En 26-årig kvinde tiltales for at være indrejst i Afghanistan og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP). Kvinden har ifølge tiltalen virket som hjemmegående husmor for og hustru til personer, der var aktive i ISKP, hvorved hun bidrog til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

26. januar 2023

PET

Ung mand tiltales for at lade sig hverve til og fremme virksomheden for en terrorsammenslutning

En 16-årig mand tiltales for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover tiltales han bl.a. for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

23. december 2022

PET

Fælles udtalelse fra PET og FE om efterretningstjenesternes kildearbejde

Når PET og FE er tilbageholdende med at udtale sig om konkrete kildesager, er det ikke uden grund. Oplysninger om efterretningstjenesternes arbejde med kilder forudsætter en høj grad af hemmeligholdelse både af hensyn til kildernes egen sikkerhed og af hensyn til tjenesternes opgavevaretagelse.

Forslag