Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

12. januar 2023 15:42

30-årig idømt fem års fængsel og udvisning for at hverve ven til Islamisk Stat

En nu 30-årig mand er ved Østre Landsret idømt fem års fængsel for at hverve sin ven til den militant islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien. Dermed sænker Østre Landsret straffen med et år i forhold til byretten, hvor manden blev idømt seks års fængsel.

Den 30-årige var via Facebook i kontakt med sin barndomsven, hvor han blandt andet beskrev forholdene hos Islamisk Stat i Syrien.

 

Efterfølgende tog vennen til Syrien, hvor han tilsluttede sig en træningslejr hos Islamisk Stat, hvor han blev oplært i at bruge våben. Da vennen ville forlade Syrien forsøgte den 30-årige desuden at få ham til at blive.

 

Den 30-årige blev ved byretten idømt seks års fængsel, mens Østre Landsret har idømt ham fem års fængsel. Han udvises desuden af Danmark for bestandigt.

 

Vennen, som blev hvervet, blev i en anden sag i 2018 idømt tre års fængsel og udvisning for bestandigt for opholdet hos Islamisk Stat.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

8. november 2023

PET

Fælles udtalelse fra FE og PET til Østre Landsrets dom i Ahmed Samsam-sag

"FE og PET har under sagen argumenteret for, at vi som efterretningstjenester ikke har pligt til offentligt at be- eller afkræfte vores kapaciteter og kilder. Det har samtidig været vigtigt for efterretningstjenesterne at fremhæve, at der ikke er grundlag for antage, at Ahmed Samsam er dømt med urette i Spanien.

6. november 2023

PET

PET-chef: Jeg står 100 procent inde for efterforskning af lækagesagerne

PET-chef Finn Borch Andersen udtaler:

6. november 2023

PET

Tilsynet med Efterretningstjenesterne har offentliggjort sin redegørelse vedrørende PET for 2022

Tilsynet med Efterretningstjenesternes (TET) årlige redegørelse vedrørende Politiets Efterretningstjeneste (PET) for 2022 er i dag blevet offentliggjort. Årsredegørelsen indeholder overordnet set resultaterne af de kontroller, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne har ført med PET i 2022.