Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

13. december 2023 10:10

Analyse sætter fokus på et stigende antal unge i ekstremistiske miljøer

En ny analyse fra Center for Terroranalyse (CTA) sætter fokus på terrortruslen fra ekstremistiske unge i Danmark. De senere år har en række terrorsager i Vesten involveret unge personer, og CTA konstaterer, at unge i stigende grad optræder i ekstremistiske, virtuelle miljøer i Vesten.

CTA vurderer, at enkelte af disse unge på kort sigt kan udgøre en terrortrussel, mens hovedparten af de unge sandsynligvis vil miste interessen for ekstremisme inden for et kortere tidsrum eller blive stadig mindre ekstreme med alderen.

 

På længere sigt vurderer CTA, at et mindre segment sandsynligvis vil have etableret blivende ekstremistiske holdninger. Disse unge vil potentielt kunne fortsætte som fx virtuelle radikalisatorer eller blive rekrutteret til mere voksne ekstremistiske fællesskaber, herunder fysiske grupper. Denne dynamik kan på sigt også skærpe terrortruslen mod Danmark.

Læs analysen "Terrortruslen fra ekstremistiske unge"


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. februar 2024

PET

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

31. januar 2024

PET

Mikala Kreiser tiltræder stillingen som stabschef og bliver medlem af direktionen i PET

Den 29. januar er Mikala Kreiser tiltrådt som ny stabschef i PET. Hun bliver medlem af direktionen og får ansvaret for IT, økonomi og HR. 54-årige Mikala Kreiser har været adm. direktør hos selskabet Evia under PFA og britiske Audley Group, ligesom hun har erfaring fra både centraladministrationen og den kommunale verden.

12. januar 2024

PET

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.