Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

31. januar 2024 08:00

Mikala Kreiser tiltræder stillingen som stabschef og bliver medlem af direktionen i PET

Den 29. januar er Mikala Kreiser tiltrådt som ny stabschef i PET. Hun bliver medlem af direktionen og får ansvaret for IT, økonomi og HR. 54-årige Mikala Kreiser har været adm. direktør hos selskabet Evia under PFA og britiske Audley Group, ligesom hun har erfaring fra både centraladministrationen og den kommunale verden.

Mikala Kreiser har blandt andet været direktør for Københavns Ejendomme og direktør for arbejdsmarkeds- og socialområdet i Høje Taastrup Kommune. Hun har desuden haft chefstillinger hos KL, Arbejdsmarkedsstyrelsen og Finansministeriet.

IT, HR og økonomi er uhyre vigtige områder for PET og for PET's muligheder for at løse sine opgaver fremover, siger Finn Borch Andersen, der er chef for PET.

 

"Den hastige teknologiske udvikling, der kendetegner disse år, skaber nye muligheder og nye udfordringer for en efterretnings- og sikkerhedstjeneste som PET. Trusselsbilledet ændrer sig, og målpersoner og modstandere benytter i stadigt stigende grad nye teknologier og digitale løsninger. For at være foran vores modstandere, skal vi anvende de nyeste teknologier. Og vi skal selvfølgelig være i stand til at tiltrække de rigtige medarbejdere. Mikala har de helt rigtige kompetencer til at løfte de opgaver hos PET, og vi er glade for, at hun har sagt ja til at komme med ombord," siger Finn Borch Andersen.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. juni 2024

PET

Tilsynet med Efterretningstjenesterne har offentliggjort sin redegørelse vedrørende PET for 2023

Tilsynet med Efterretningstjenesternes (TET) årlige redegørelse vedrørende Politiets Efterretningstjeneste (PET) for 2023 er i dag blevet offentliggjort. Årsredegørelsen indeholder overordnet set resultaterne af de kontroller, som TET har ført med PET i 2023.

24. juni 2024

PET

Ingen systematisk og koordineret påvirkning af det danske valg til Europa-Parlamentet

Det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni forløb uden forberedt, systematisk og koordineret påvirkning fra fremmede stater som eksempelvis Rusland og Kina. Det viser den monitorering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) sammen med andre myndigheder foretog af valgkampen.

30. maj 2024

PET

PET og FE holder øje med mulig påvirkning fra fremmede stater af dansk EU-valg

Myndighederne følger det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni tæt for at holde øje med mulig påvirkning fra fremmede stater. Det er muligt, at særligt russiske efterretningstjenester vil forsøge sig med mindre og hurtigere påvirkningsoperationer, mens det er mindre sandsynligt, at efterretningstjenester i stater som Rusland og Kina vil gennemføre en koordineret påvirkningskampagne målrettet det kommende danske valg. Det fremgår af en fælles trusselsvurdering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) offentliggør i forbindelse med valget.