Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

31. januar 2024 08:00

Mikala Kreiser tiltræder stillingen som stabschef og bliver medlem af direktionen i PET

Den 29. januar er Mikala Kreiser tiltrådt som ny stabschef i PET. Hun bliver medlem af direktionen og får ansvaret for IT, økonomi og HR. 54-årige Mikala Kreiser har været adm. direktør hos selskabet Evia under PFA og britiske Audley Group, ligesom hun har erfaring fra både centraladministrationen og den kommunale verden.

Mikala Kreiser har blandt andet været direktør for Københavns Ejendomme og direktør for arbejdsmarkeds- og socialområdet i Høje Taastrup Kommune. Hun har desuden haft chefstillinger hos KL, Arbejdsmarkedsstyrelsen og Finansministeriet.

IT, HR og økonomi er uhyre vigtige områder for PET og for PET's muligheder for at løse sine opgaver fremover, siger Finn Borch Andersen, der er chef for PET.

 

"Den hastige teknologiske udvikling, der kendetegner disse år, skaber nye muligheder og nye udfordringer for en efterretnings- og sikkerhedstjeneste som PET. Trusselsbilledet ændrer sig, og målpersoner og modstandere benytter i stadigt stigende grad nye teknologier og digitale løsninger. For at være foran vores modstandere, skal vi anvende de nyeste teknologier. Og vi skal selvfølgelig være i stand til at tiltrække de rigtige medarbejdere. Mikala har de helt rigtige kompetencer til at løfte de opgaver hos PET, og vi er glade for, at hun har sagt ja til at komme med ombord," siger Finn Borch Andersen.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. februar 2024

PET

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

12. januar 2024

PET

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.

8. januar 2024

PET

PET udgiver en ny national risikovurdering af terrorfinansiering

For tredje gang udgiver Politiets Efterretningstjeneste (PET) "Den nationale risikovurdering af terrorfinansiering". Risikovurderingen har som formål at forhindre terrorfinansiering både i Danmark og i udlandet.