Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

2. november 2023 16:53

PET-chef afviser konspirationsteorier og ser frem til undersøgelse

Justitsministeriet har i går meldt ud, at regeringen vil udvide FE-undersøgelseskommissionens mandat, så undersøgelsen også skal omfatte, om der er varetaget usaglige hensyn i forbindelse med efterretningstjenesternes og anklagemyndighedens centrale beslutninger om iværksættelse og tilrettelæggelse af efterforskningen og retsforfølgningen.

Chefen for PET, Finn Borch Andersen, har i den forbindelse følgende kommentar:

"Offentligheden har efterhånden gennem lang tid hørt på forskellige konspirationsteorier om blandt andet politisk indblanding i behandlingen af straffesagerne mod Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen.

Jeg ser frem, at det nu bliver behandlet i FE-kommissionen.

Som chef for PET står jeg fuldstændig inde for den gennemførte efterforskning af sagerne, som har været objektiv, omhyggelig og gennemført efter de samme regler, som alle andre sager i PET. Generelt er det sådan, at når PET bliver bekendt med mulige alvorlige lovovertrædelser relateret til Danmarks sikkerhed, er det vores pligt at tage affære og efterforske. Det gælder uanset, hvem den mistænkte er, for i Danmark er ingen hævet over loven. Sådan er det i en retsstat."

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. februar 2024

PET

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

31. januar 2024

PET

Mikala Kreiser tiltræder stillingen som stabschef og bliver medlem af direktionen i PET

Den 29. januar er Mikala Kreiser tiltrådt som ny stabschef i PET. Hun bliver medlem af direktionen og får ansvaret for IT, økonomi og HR. 54-årige Mikala Kreiser har været adm. direktør hos selskabet Evia under PFA og britiske Audley Group, ligesom hun har erfaring fra både centraladministrationen og den kommunale verden.

12. januar 2024

PET

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.