Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

2. november 2023 16:53

PET-chef afviser konspirationsteorier og ser frem til undersøgelse

Justitsministeriet har i går meldt ud, at regeringen vil udvide FE-undersøgelseskommissionens mandat, så undersøgelsen også skal omfatte, om der er varetaget usaglige hensyn i forbindelse med efterretningstjenesternes og anklagemyndighedens centrale beslutninger om iværksættelse og tilrettelæggelse af efterforskningen og retsforfølgningen.

Chefen for PET, Finn Borch Andersen, har i den forbindelse følgende kommentar:

"Offentligheden har efterhånden gennem lang tid hørt på forskellige konspirationsteorier om blandt andet politisk indblanding i behandlingen af straffesagerne mod Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen.

Jeg ser frem, at det nu bliver behandlet i FE-kommissionen.

Som chef for PET står jeg fuldstændig inde for den gennemførte efterforskning af sagerne, som har været objektiv, omhyggelig og gennemført efter de samme regler, som alle andre sager i PET. Generelt er det sådan, at når PET bliver bekendt med mulige alvorlige lovovertrædelser relateret til Danmarks sikkerhed, er det vores pligt at tage affære og efterforske. Det gælder uanset, hvem den mistænkte er, for i Danmark er ingen hævet over loven. Sådan er det i en retsstat."

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. juni 2024

PET

Tilsynet med Efterretningstjenesterne har offentliggjort sin redegørelse vedrørende PET for 2023

Tilsynet med Efterretningstjenesternes (TET) årlige redegørelse vedrørende Politiets Efterretningstjeneste (PET) for 2023 er i dag blevet offentliggjort. Årsredegørelsen indeholder overordnet set resultaterne af de kontroller, som TET har ført med PET i 2023.

24. juni 2024

PET

Ingen systematisk og koordineret påvirkning af det danske valg til Europa-Parlamentet

Det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni forløb uden forberedt, systematisk og koordineret påvirkning fra fremmede stater som eksempelvis Rusland og Kina. Det viser den monitorering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) sammen med andre myndigheder foretog af valgkampen.

30. maj 2024

PET

PET og FE holder øje med mulig påvirkning fra fremmede stater af dansk EU-valg

Myndighederne følger det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni tæt for at holde øje med mulig påvirkning fra fremmede stater. Det er muligt, at særligt russiske efterretningstjenester vil forsøge sig med mindre og hurtigere påvirkningsoperationer, mens det er mindre sandsynligt, at efterretningstjenester i stater som Rusland og Kina vil gennemføre en koordineret påvirkningskampagne målrettet det kommende danske valg. Det fremgår af en fælles trusselsvurdering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) offentliggør i forbindelse med valget.