Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

20. december 2022 14:04

To mænd og en kvinde idømt fængselsstraffe i terrorsag fra Holbæk

En 35-årig mand er ved Retten i Holbæk blevet idømt 16 års fængsel for forsøg på terror. Mandens hustru og bror er desuden dømt for terrorfinansiering ved at have overført beløb til en person med tilknytning til Islamisk Stat.

Den 35-årige mand blev idømt 16 års fængsel for forsøg på terror ved manddrab og bombesprængning, terrorfinansiering og terrorfremme.

 

Mandens bror og hustru blev idømt henholdsvis seks måneders og ni måneders fængsel for at have bistået manden med at yde støtte ved overføre mindre beløb til hustruens bror. Desuden blev hustruen også dømt for at have hjulpet sin bror, der var kriger hos Islamisk Stat, med at oprette en WhatsApp-konto.

 

Alle de tre dømte har siddet varetægtsfængslet siden februar 2021, hvor de blev anholdt af PET og politiet i en koordineret aktion.

 

På den 35-åriges adresse i Holbæk blev der blandet andet skydevåben, ammunition, adskillige stålkugler samt kemikalier, den kunne anvendes til en bombe.

 

Den 35-årige blev udvist af Danmark for bestandigt, mens hans bror blev udvist i seks år.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

27. januar 2023

PET

Kvinde tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen

En 26-årig kvinde tiltales for at være indrejst i Afghanistan og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP). Kvinden har ifølge tiltalen virket som hjemmegående husmor for og hustru til personer, der var aktive i ISKP, hvorved hun bidrog til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

26. januar 2023

PET

Ung mand tiltales for at lade sig hverve til og fremme virksomheden for en terrorsammenslutning

En 16-årig mand tiltales for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover tiltales han bl.a. for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

12. januar 2023

PET

30-årig idømt fem års fængsel og udvisning for at hverve ven til Islamisk Stat

En nu 30-årig mand er ved Østre Landsret idømt fem års fængsel for at hverve sin ven til den militant islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien. Dermed sænker Østre Landsret straffen med et år i forhold til byretten, hvor manden blev idømt seks års fængsel.

Forslag