Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

25. juni 2022 18:36

Udtalelse efter hændelse i Oslo

PET følger nøje situationen i Norge efter nattens skyderi i Oslo, der af de norske myndigheder bliver betegnet som en ekstrem islamistisk terrorhandling, hvor to mennesker blev dræbt og et større antal mennesker såret.

På nuværende tidspunkt giver skyderiet i Oslo ikke anledning til at ændre på det i forvejen høje generelle beredskabsniveau i Danmark. 

Det fremgår af den seneste ’Vurdering af Terrortruslen mod Danmark” fra marts 2022, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig, hvilket skyderiet i Oslo på nuværende tidspunkt ikke giver anledning til at ændre på. PET er i dialog med de norske myndigheder om hændelsen. Læs den aktuelle ”Vurdering af terrortruslen mod Danmark”.
 

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 4515 9005

Flere nyheder

8. juli 2022

PET

Danskproducerede produkter og teknologi kan havne hos Ruslands militær

PET’s efterforskning viser, at Rusland forsøger at omgå sanktioner for at skaffe teknologi og produkter til deres militær. PET er klar med rådgivning til de danske virksomheder, der har behov for det.

6. juli 2022

PET

Seks mænd tiltalt i sag om hvervning til terrorisme og terrorstøtte

To af personerne er tiltalt for at være rejst ind i Syrien og ladet sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS). Den ene af disse personer samt fire andre personer er tiltalt for at have sendt penge til IS og til personer tilsluttet terrororganisationen.

27. juni 2022

PET

Tilsynet med Efterretningstjenesterne har i dag offentliggjort sin redegørelse vedrørende PET for 2021

Tilsynet med Efterretningstjenesternes årlige redegørelse vedrørende Politiets Efterretningstjeneste (PET) for 2021 er i dag blevet offentliggjort. Årsredegørelsen indeholder overordnet set resultaterne af de kontroller, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne har ført med PET i 2021.

Forslag