Spring til hovedindhold

Forslag

Få svar på dine spørgsmål

Vil du vide mere om, hvordan det er at arbejde i PET? Her inviterer vi dig lidt indenfor, så du kan få svar på nogle af de spørgsmål, du måske sidder med.

Billede til FAQ med kvinde der taler i telefon

 

Få svar på dine spørgsmål

PET er en operativ organisation. Vi går på arbejde ligesom alle andre, men i en operativ organisation kan der ske noget, der pludseligt kræver, at vi rykker sammen om at stoppe en potentiel fare. Det er også det, der tiltrækker mange – at man er med, når det gælder, og at alles bidrag er med til at gøre en forskel, når tingene spidser til.

Vores hverdag er præget af opgaver, som ikke findes andre steder. Derfor har vi et omfattende onboardingprogram for alle nyansatte, som løber over den første måned af din ansættelse. Programmet introducerer dig til hele organisationen, det aktuelle trusselsbillede, de sikkerhedsmæssige rammer og procedurer, vores systemer og alt andet, du skal vide. Det er med til at klæde dig på til at løfte dine opgaver og skaber et unikt sammenhold på tværs af afdelinger og områder.

Man kan sagtens have et helt almindeligt privatliv og familieliv ved siden af sit job i PET. Det gælder uanset hvilken stilling man har.

Vi har flere sociale arrangementer i løbet af året, som er planlagt af blandt andet vores Personaleforening, der består af medarbejdere, som frivilligt har meldt sig til at stå for diverse sociale indslag. Vi har fx fester, fredagsbarer, fællestræning, vinsmagning og julekonkurrencer.

Ja, vi har et stort træningscenter, hvor man gratis kan både styrketræne, dyrke cardio og melde sig på hold som spinning, boksning og yoga. Vi har desuden gode omklædnings- og badefaciliteter, hvis man bruger træningscenteret eller fx har en længere cykeltur eller løbetur til arbejde.

Det afhænger fuldstændigt af jobbet, om der er rejseaktivitet forbundet med det.

Nej. Vi arbejder på interne systemer og med fortrolige opgaver, så vi møder på arbejde hver dag. Det betyder, at vi ser vores kollegaer dagligt, og det giver et godt sammenhold. Det betyder også, at vi som udgangspunkt har fri, når vi har fri, da vi ikke kan tage arbejdet med hjem.

Vi bestræber os på at have fleksible arbejdstider, der passer til de individuelle behov, der måtte være. Som Danmarks sikkerheds- og efterretningstjeneste har vi naturligvis medarbejdere, som har anderledes arbejdstider. Det gælder fx i Livvagtsstyrken, Aktionsstyrken, Observationsstyrken, i vores situationscenter og øvrige specialenheder.

 

Langt de fleste af os har dog almindelige arbejdstider. Men uanset, hvor vi arbejder, er vi altid klar, når det gælder.

Vi er en offentlig virksomhed og er derfor underlagt forskellige overenskomster. Det vil stå i stillingsannoncen, hvilken overenskomst der er gældende for det konkrete job. Derudover har vi årlige lønforhandlinger og mulighed for at få forfremmelser og engangsvederlag som i andre offentlige institutioner. 

Vi har en kantine, hvor der er mulighed for at købe både morgenmad, frokost, kolde drikkevarer, snacks mm. Og når det gælder, og vi kører større operationer, serverer kantinen ligeledes aftensmad og natmad til dem, der er på arbejde.

Vi har et begrænset antal parkeringspladser på PET’s område, dog er der også mulighed for parkering ved Buddinge station. Vi er placeret inden for kort gåafstand fra Buddinge station (ca. 100 meter), hvor både S-tog og busser kører lige til døren. Cykler kan man parkere på PET’s område.

Du er meget velkommen til at kontakte os ved at sende en mail til HR-rekruttering@politi.dk.