Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

19. december 2022 14:05

35-årig kvinde idømt fire års fængsel for at tilslutte sig Islamisk Stat

Vestre Landsret har skærpet en dom fra byretten mod en 35-årig kvinde, der rejste til Syrien og tilsluttede sig Islamisk Stat. I byretten blev hun idømt tre års fængsel, men i landsretten er straffen blevet skærpet til fire år. Kvinden var en af tre kvinder, der i 2021 sammen med deres børn blev hentet hjem fra en fangelejr i Syrien.

Sagen blev ved byretten gennemført som en tilståelsessag for overtrædelse af straffelovens § 114 e, 1. pkt., og § 114 j.

 

Kvinden erkendte sig skyldig og blev dømt for uden tilladelse at være indrejst og have opholdt sig i al-Raqqa-distriktet i Raqqa-provinsen og Deir al-Zour-provinsen i Syrien, der i perioden var defineret som konfliktområder, og hvor terrororganisationen IS var part i en væbnet konflikt.

 

Kvinden blev ligeledes dømt for at have fremmet IS’ aktiviteter, navnlig ved at virke som husmor for og hustru til en person, som var aktiv inden for terrororganisationen.

 

Den 35-årige kvinde blev den 18. november 2022 ved Retten i Esbjerg idømt tre års fængsel, men Statsadvokaten i Viborg ankede strafudmålingen til Vestre Landsret, der i dag har skærpet straffen til fire års fængsel.

 

Kvinden er den ene af tre mødre, der sammen med deres børn blev hentet til Danmark i 2021. Alle tre kvinder blev anholdt og sigtet ved ankomsten til Danmark, og sagen mod den 35-årige kvinde er den første, der er afgjort ved retten. En af de andre sager er berammet for retten i 2023, mens den sidste sag endnu ikke er berammet.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

27. januar 2023

PET

Kvinde tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen

En 26-årig kvinde tiltales for at være indrejst i Afghanistan og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP). Kvinden har ifølge tiltalen virket som hjemmegående husmor for og hustru til personer, der var aktive i ISKP, hvorved hun bidrog til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

26. januar 2023

PET

Ung mand tiltales for at lade sig hverve til og fremme virksomheden for en terrorsammenslutning

En 16-årig mand tiltales for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover tiltales han bl.a. for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

12. januar 2023

PET

30-årig idømt fem års fængsel og udvisning for at hverve ven til Islamisk Stat

En nu 30-årig mand er ved Østre Landsret idømt fem års fængsel for at hverve sin ven til den militant islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien. Dermed sænker Østre Landsret straffen med et år i forhold til byretten, hvor manden blev idømt seks års fængsel.

Forslag