Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

18. november 2022 10:45

Fem mænd idømt fængselsstraffe ved Retten i Aarhus i terrorsag

Fem mænd er ved Retten i Aarhus i en terrorsag blevet idømt fængselsstraffe fra fem år til seks måneder. Sagen startede som en efterforskning i PET og blev siden overdraget til Østjyllands Politi.

En 30-årig mand og en 32-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt fængselsstraf for at have fremmet terrororganisationen Islamisk Stat under en rejse til Syrien i juli 2014.

 

Derudover blev den 30-årige også straffet for at have forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat, da han året efter forsøgte at komme ind i Syrien.

 

Endelig blev den 30-årige også straffet for terrorfinansiering, da han i perioden 2013 til 2017 ydede økonomisk støtte til Islamisk Stat. Den 30-årige er blevet idømt fem års fængsel, mens den 32-årige er blevet idømt halvandet års fængsel.

 

I samme sag er tre andre mænd blevet idømt fængselsstraffe for terrorfinansiering. To er blevet idømt seks måneders fængsel, mens den tredje er blevet idømt ni måneders fængsel. En sjette tiltalt mand blev frifundet for terrorfinansiering. Det var den 30-årige som foranledigede de andre mænd til at assistere ham i at overføre penge til Islamisk Stat. I alt blev der overført eller forsøgt overført cirka 230.000 kroner.

Sagen startede som en efterforskning i PET, og i 2021 blev sagen overdraget til Østjyllands Politi, der den 27. april samme år anholdt de seks mænd i en koordineret aktion.

 

Alle de dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

18. april 2024

PET

Højesteret: Dagbogskopier fra ældre spionagesag skal ikke udleveres eller destrueres

Højesteret har i en sag anlagt af Arne Herløv Petersen afgjort, at Politiets Efterretningstjeneste og Rigsarkivet ikke har handlet i strid med lovgivningen ved at opbevare af kopier af Arne Herløv Petersens dagbøger.

21. marts 2024

PET

Center for Terroranalyse: Terrortruslen mod Danmark er skærpet

Terrortruslen mod Danmark er fortsat i niveauet alvorlig, som er niveau fire ud af fem. En række forhold i 2023 - primært sager om opfattede krænkelser af islam samt konflikten mellem Israel og militante grupper i Palæstina har dog medvirket til at skærpe terrortruslen inden for det aktuelle niveau. Det vurderer Center for Terroranalyse (CTA) i den årlige "Vurdering af terrortruslen mod Danmark". CTA vurderer desuden, at disse dynamikker fortsat vil få afgørende betydning for trusselsbilledet i 2024.

14. marts 2024

PET

Indsatsgruppe afleverer anbefalinger om håndteringen af truslen fra løsladte terrordømte og radikaliserede

Den indsatsgruppe, der siden 2020 har arbejde med tiltag til at styrke indsatsen over for indsatte og løsladte terrordømte og radikaliserede i Danmark, har afleveret sin anden delrapport til justitsministeren med anbefalinger til, hvordan Danmark bedst håndterer truslen fra løsladte terrordømte og radikaliserede. I spidsen for indsatsgruppen er Henrik Bjelke Hansen, tidligere kontraterrorchef i Politiets Efterretningstjeneste (PET).