Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

18. november 2022 10:45

Fem mænd idømt fængselsstraffe ved Retten i Aarhus i terrorsag

Fem mænd er ved Retten i Aarhus i en terrorsag blevet idømt fængselsstraffe fra fem år til seks måneder. Sagen startede som en efterforskning i PET og blev siden overdraget til Østjyllands Politi.

En 30-årig mand og en 32-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt fængselsstraf for at have fremmet terrororganisationen Islamisk Stat under en rejse til Syrien i juli 2014.

 

Derudover blev den 30-årige også straffet for at have forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat, da han året efter forsøgte at komme ind i Syrien.

 

Endelig blev den 30-årige også straffet for terrorfinansiering, da han i perioden 2013 til 2017 ydede økonomisk støtte til Islamisk Stat. Den 30-årige er blevet idømt fem års fængsel, mens den 32-årige er blevet idømt halvandet års fængsel.

 

I samme sag er tre andre mænd blevet idømt fængselsstraffe for terrorfinansiering. To er blevet idømt seks måneders fængsel, mens den tredje er blevet idømt ni måneders fængsel. En sjette tiltalt mand blev frifundet for terrorfinansiering. Det var den 30-årige som foranledigede de andre mænd til at assistere ham i at overføre penge til Islamisk Stat. I alt blev der overført eller forsøgt overført cirka 230.000 kroner.

Sagen startede som en efterforskning i PET, og i 2021 blev sagen overdraget til Østjyllands Politi, der den 27. april samme år anholdt de seks mænd i en koordineret aktion.

 

Alle de dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

2. maj 2023

PET

Krigen i Ukraine har øget Ruslands spionagebehov i Danmark

De russiske efterretningstjenester har i mange år udgjort den største trussel mod Danmark, og Politiets Efterretningstjeneste (PET) forventer, at det også vil være tilfældet i den umiddelbare fremtid. Det fremgår af den nye ”Vurdering af spionagetruslen mod Danmark, Færøerne og Grønland”, som er blevet offentliggjort i dag.

28. marts 2023

PET

Terrortruslen mod Danmark er præget af nye tendenser

Politiets Efterretningstjeneste offentliggør i dag den årlige vurdering af terrortruslen mod Danmark. Den største terrortrussel mod Danmark og danske interesser kommer fortsat fra personer, der sympatiserer med militant islamisme. Der er dog visse forandringer i trusselsbilledet, og for første gang introducerer Center for Terroranalyse begrebet ’hybridisering’, der dækker over en stigende tendens i Vesten og i Danmark.

27. januar 2023

PET

Kvinde tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen

En 26-årig kvinde tiltales for at være indrejst i Afghanistan og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP). Kvinden har ifølge tiltalen virket som hjemmegående husmor for og hustru til personer, der var aktive i ISKP, hvorved hun bidrog til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

Forslag