Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

18. november 2022 10:45

Fem mænd idømt fængselsstraffe ved Retten i Aarhus i terrorsag

Fem mænd er ved Retten i Aarhus i en terrorsag blevet idømt fængselsstraffe fra fem år til seks måneder. Sagen startede som en efterforskning i PET og blev siden overdraget til Østjyllands Politi.

En 30-årig mand og en 32-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt fængselsstraf for at have fremmet terrororganisationen Islamisk Stat under en rejse til Syrien i juli 2014.

 

Derudover blev den 30-årige også straffet for at have forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat, da han året efter forsøgte at komme ind i Syrien.

 

Endelig blev den 30-årige også straffet for terrorfinansiering, da han i perioden 2013 til 2017 ydede økonomisk støtte til Islamisk Stat. Den 30-årige er blevet idømt fem års fængsel, mens den 32-årige er blevet idømt halvandet års fængsel.

 

I samme sag er tre andre mænd blevet idømt fængselsstraffe for terrorfinansiering. To er blevet idømt seks måneders fængsel, mens den tredje er blevet idømt ni måneders fængsel. En sjette tiltalt mand blev frifundet for terrorfinansiering. Det var den 30-årige som foranledigede de andre mænd til at assistere ham i at overføre penge til Islamisk Stat. I alt blev der overført eller forsøgt overført cirka 230.000 kroner.

Sagen startede som en efterforskning i PET, og i 2021 blev sagen overdraget til Østjyllands Politi, der den 27. april samme år anholdt de seks mænd i en koordineret aktion.

 

Alle de dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

30. november 2022

PET

Ingen koordineret og systematisk påvirkning af det danske folketingsvalg

Det danske folketingsvalg forløb uden koordineret og systematisk indblanding fra fremmede statslige efterretningstjenester. Det viser den monitorering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og andre myndigheder foretog af valgkampen.

4. november 2022

PET

Tre kvinder tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat

Tre kvinder på henholdsvis 33, 35 og 38 år tiltales for at være indrejst i et konfliktområde i Syrien og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

18. oktober 2022

PET

PET og Københavns Politi nedsætter fælles efterforskningsgruppe i sagen om gaslækager

Københavns Politi har med bistand fra Forsvaret og i samarbejde med bl.a. PET gennemført en række foreløbige undersøgelser af gerningsstederne i Østersøen.

Forslag