Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

9. december 2021 11:31

Fire personer anholdt for lækager fra efterretningstjenesterne

PET har i går i samarbejde med politiet foretaget anholdelse af fire personer og foretaget ransagninger på en række forskellige adresser.

De anholdte er nuværende og tidligere medarbejdere i de to efterretningstjenester. De er sigtet for bl.a. overtrædelse af straffelovens § 109, stk. 1, ved uberettiget at have videregivet højt klassificerede oplysninger fra efterretningstjenesterne.

Anholdelserne er resultatet af en længerevarende efterforskning af lækager fra efterretningstjenesterne. Efterforskningen pågår fortsat.

Sagerne er nu overdraget til anklagemyndigheden.

 

PET har ikke yderligere kommentarer.

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Nyheder

26. februar 2024

PET

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

31. januar 2024

PET

Mikala Kreiser tiltræder stillingen som stabschef og bliver medlem af direktionen i PET

Den 29. januar er Mikala Kreiser tiltrådt som ny stabschef i PET. Hun bliver medlem af direktionen og får ansvaret for IT, økonomi og HR. 54-årige Mikala Kreiser har været adm. direktør hos selskabet Evia under PFA og britiske Audley Group, ligesom hun har erfaring fra både centraladministrationen og den kommunale verden.

12. januar 2024

PET

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.