Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

16. september 2022 13:37

Suspenderet chef for FE tiltalt for at have røbet hemmeligheder af betydning for statens sikkerhed

Statsadvokaten i Viborg har – med justitsministerens tiltræden –rejst tiltale mod den suspenderede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Sagen har været efterforsket af PET i samarbejde med Østjyllands Politi.

Tiltalen omfatter i alt seks forhold om overtrædelse af straffelovens § 109, stk. 1, og/eller § 152, stk. 2, ved over for i alt seks forskellige personer, heraf to journalister, at have afsløret statshemmeligheder eller andre særligt fortrolige oplysninger, som i det væsentlige stammede fra den pågældendes tjeneste i FE.

 

Forholdene i anklageskriftet strækker sig over en periode på 15-16 måneder, mens den pågældende var hjemsendt fra sin tjeneste i FE.

 

Sagen er efterforsket af PET i samarbejde med Østjyllands Politi.

 

Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf. Sagen er rejst som en domsmandssag. Det indebærer, at en eventuel fængselsstraf skal udmåles til under fire år.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

28. maj 2024

PET

Indsatsen mod spionage fylder mere i PET's daglige arbejde

Særligt spændingerne mellem Vesten og Rusland samt kinesiske efterretningsaktiviteter har betydet, at kampen mod spionage fra fremmede efterretningstjenester fylder mere i PET's daglige arbejde. Det fremgår af PET's årlige redegørelse, som i dag er blevet offentliggjort.

27. maj 2024

PET

Ung mand idømt syv års fængsel for at lade sig hverve til en terrorsammenslutning

En nu 17-årig mand er ved Østre Landsret dømt for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover er han bl.a. dømt for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

23. maj 2024

PET

To mænd og en kvinde idømt fængselsstraf ved Østre Landsret i terrorsag

Østre Landsret har ligesom Københavns Byret fundet det bevist, at to unge mænd ville lave bomber til brug for et terrorangreb. I samme sag er en 40-årig kvinde ligeledes ved landsretten blevet dømt for at finansiere terror og i at hjælpe personer med forbindelse til Islamisk Stat.