Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

16. september 2022 13:37

Suspenderet chef for FE tiltalt for at have røbet hemmeligheder af betydning for statens sikkerhed

Statsadvokaten i Viborg har – med justitsministerens tiltræden –rejst tiltale mod den suspenderede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Sagen har været efterforsket af PET i samarbejde med Østjyllands Politi.

Tiltalen omfatter i alt seks forhold om overtrædelse af straffelovens § 109, stk. 1, og/eller § 152, stk. 2, ved over for i alt seks forskellige personer, heraf to journalister, at have afsløret statshemmeligheder eller andre særligt fortrolige oplysninger, som i det væsentlige stammede fra den pågældendes tjeneste i FE.

 

Forholdene i anklageskriftet strækker sig over en periode på 15-16 måneder, mens den pågældende var hjemsendt fra sin tjeneste i FE.

 

Sagen er efterforsket af PET i samarbejde med Østjyllands Politi.

 

Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf. Sagen er rejst som en domsmandssag. Det indebærer, at en eventuel fængselsstraf skal udmåles til under fire år.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

27. januar 2023

PET

Kvinde tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen

En 26-årig kvinde tiltales for at være indrejst i Afghanistan og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP). Kvinden har ifølge tiltalen virket som hjemmegående husmor for og hustru til personer, der var aktive i ISKP, hvorved hun bidrog til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

26. januar 2023

PET

Ung mand tiltales for at lade sig hverve til og fremme virksomheden for en terrorsammenslutning

En 16-årig mand tiltales for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover tiltales han bl.a. for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

12. januar 2023

PET

30-årig idømt fem års fængsel og udvisning for at hverve ven til Islamisk Stat

En nu 30-årig mand er ved Østre Landsret idømt fem års fængsel for at hverve sin ven til den militant islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien. Dermed sænker Østre Landsret straffen med et år i forhold til byretten, hvor manden blev idømt seks års fængsel.

Forslag