Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

6. juli 2022 14:19

Seks mænd tiltalt i sag om hvervning til terrorisme og terrorstøtte

To af personerne er tiltalt for at være rejst ind i Syrien og ladet sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS). Den ene af disse personer samt fire andre personer er tiltalt for at have sendt penge til IS og til personer tilsluttet terrororganisationen.

De seks mænd på henholdsvis 30, 32, 29, 31, 28 og 37 år er tiltalt for henholdsvis at have ladet sig hverve af IS og for at have ydet økonomisk støtte til terrororganisationen.

 

Den 30-årige og den 32-årige er tiltalt efter straffelovens § 114 c, stk. 3, for at have ladet sig hverve til at begå handlinger omfattet af straffelovens § 114 eller 114 a, idet de tiltalte i forening og efter fælles forudgående aftale eller i fælles forståelse indrejste i Syrien og dér lod sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat.

 

Derudover er den 30-årige tiltalt for et år senere på ny at have forsøgt at indrejse i Syrien via Tyrkiet og på ny tilslutte sig terrororganisationen.

 

For så vidt angår begge de tiltalte er der rejst en subsidiær tiltale om overtrædelse af straffelovens § 114 e ved at have bidraget til at opretholde, bevare og konsolidere IS’s position eller i øvrigt fremme terrororganisationens aktiviteter.

 

Den 30-årige er desuden tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 114 b, nr. 1, jf. til dels § 21, for direkte eller indirekte at have ydet økonomisk støtte og indsamlet midler til en person, gruppe, eller en sammenslutning, der begår eller har til hensigt at begå handlinger omfattet af straffelovens § 114 eller § 114 a, til dels forsøg herpå.

 

Den 31-årige, den 37-årige, den 29-årige og den 28-årige er tiltalt efter straffeloves § 114 b, nr. 1, jf. § 23, jf. til dels § 21, for helt eller delvis på foranledning af den 30-årige at have ydet terrorstøtte, til dels forsøgt dette, ved at have fremsendt penge til Islamisk Stat og/eller til personer, der var tilsluttet terrororganisationen.

 

Retssagen begynder ved retten i Århus den 1. september 2022.

 

 


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 4515 9005

Flere nyheder

16. september 2022

PET

Supsenderet chef for FE tiltalt for at have røbet hemmeligheder af betydning for statens sikkerhed

Statsadvokaten i Viborg har – med justitsministerens tiltræden –rejst tiltale mod den suspenderede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Sagen har været efterforsket af PET i samarbejde med Østjyllands Politi.

8. september 2022

PET

33-årig idømt 14 års fængsel for landsforræderi og terrorisme

For første gang er en terrorsag i Danmark afgjort som en tilståelsessag. En 33-årig mand med dansk statsborgerskab har tilstået blandt andet at have begået landsforræderi efter straffelovens § 101 a.

16. august 2022

PET

33-årig mand sigtet for forsøg på terrorisme

En 33-årig mand med dansk statsborgerskab er sigtet for forsøg på terrorisme. Han er mistænkt for den 18. juli 2022 med høj hastighed at have ført en bil ad Frederiksgade mod Busgaden i Aarhus, hvor flere personer måtte springe til siden for ikke at blive ramt.

Forslag