Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

12. januar 2024 14:36

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.

Østre Landsret fandt det bevist, at de tre personer indsamlede oplysninger om organisationer og enkeltpersoner i Danmark og i udlandet og om iranske militære anliggender. Oplysningerne blev efterfølgende videregivet til en saudiarabisk efterretningstjeneste.

 

Østre Landsret fandt desuden de tre mænd skyldige i at fremme terrorvirksomhed for ASMLA's væbnede fløj Martyr Muhyiddin Al-Nasser Brigaden og den militante organisation Jaish Al-Adl, der begge begår terrorhandlinger i Iran, og i at billige et konkret terrorangreb på en militærparade i Iran.

 

Derudover har retten fundet dem skyldige i at finansiere og forsøge at finansiere terrorisme ved at have skaffet 15 millioner kroner og have forsøgt at skaffe i hvert fald yderligere 15 millioner kroner fra en saudiarabisk efterretningstjeneste til ASMLA og Martyr Muhyiddin Al-Nasser Brigaden.

 

De tiltalte blev også dømt for at have forsøgt at skaffe økonomiske midler fra en saudiarabisk embedsmand til at dække Jaish Al-Adls udgifter til våben, mad, drikke.

 

Den ene af de tre mænd, der havde dansk statsborgerskab, blev frakendt sit danske statsborgerskab af Østre Landsret, der udviste alle tre dømte af Danmark.

 

Sagen er blevet efterforsket af PET i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. juni 2024

PET

Tilsynet med Efterretningstjenesterne har offentliggjort sin redegørelse vedrørende PET for 2023

Tilsynet med Efterretningstjenesternes (TET) årlige redegørelse vedrørende Politiets Efterretningstjeneste (PET) for 2023 er i dag blevet offentliggjort. Årsredegørelsen indeholder overordnet set resultaterne af de kontroller, som TET har ført med PET i 2023.

24. juni 2024

PET

Ingen systematisk og koordineret påvirkning af det danske valg til Europa-Parlamentet

Det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni forløb uden forberedt, systematisk og koordineret påvirkning fra fremmede stater som eksempelvis Rusland og Kina. Det viser den monitorering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) sammen med andre myndigheder foretog af valgkampen.

30. maj 2024

PET

PET og FE holder øje med mulig påvirkning fra fremmede stater af dansk EU-valg

Myndighederne følger det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni tæt for at holde øje med mulig påvirkning fra fremmede stater. Det er muligt, at særligt russiske efterretningstjenester vil forsøge sig med mindre og hurtigere påvirkningsoperationer, mens det er mindre sandsynligt, at efterretningstjenester i stater som Rusland og Kina vil gennemføre en koordineret påvirkningskampagne målrettet det kommende danske valg. Det fremgår af en fælles trusselsvurdering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) offentliggør i forbindelse med valget.