Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

12. januar 2024 14:36

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.

Østre Landsret fandt det bevist, at de tre personer indsamlede oplysninger om organisationer og enkeltpersoner i Danmark og i udlandet og om iranske militære anliggender. Oplysningerne blev efterfølgende videregivet til en saudiarabisk efterretningstjeneste.

 

Østre Landsret fandt desuden de tre mænd skyldige i at fremme terrorvirksomhed for ASMLA's væbnede fløj Martyr Muhyiddin Al-Nasser Brigaden og den militante organisation Jaish Al-Adl, der begge begår terrorhandlinger i Iran, og i at billige et konkret terrorangreb på en militærparade i Iran.

 

Derudover har retten fundet dem skyldige i at finansiere og forsøge at finansiere terrorisme ved at have skaffet 15 millioner kroner og have forsøgt at skaffe i hvert fald yderligere 15 millioner kroner fra en saudiarabisk efterretningstjeneste til ASMLA og Martyr Muhyiddin Al-Nasser Brigaden.

 

De tiltalte blev også dømt for at have forsøgt at skaffe økonomiske midler fra en saudiarabisk embedsmand til at dække Jaish Al-Adls udgifter til våben, mad, drikke.

 

Den ene af de tre mænd, der havde dansk statsborgerskab, blev frakendt sit danske statsborgerskab af Østre Landsret, der udviste alle tre dømte af Danmark.

 

Sagen er blevet efterforsket af PET i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. februar 2024

PET

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

31. januar 2024

PET

Mikala Kreiser tiltræder stillingen som stabschef og bliver medlem af direktionen i PET

Den 29. januar er Mikala Kreiser tiltrådt som ny stabschef i PET. Hun bliver medlem af direktionen og får ansvaret for IT, økonomi og HR. 54-årige Mikala Kreiser har været adm. direktør hos selskabet Evia under PFA og britiske Audley Group, ligesom hun har erfaring fra både centraladministrationen og den kommunale verden.

8. januar 2024

PET

PET udgiver en ny national risikovurdering af terrorfinansiering

For tredje gang udgiver Politiets Efterretningstjeneste (PET) "Den nationale risikovurdering af terrorfinansiering". Risikovurderingen har som formål at forhindre terrorfinansiering både i Danmark og i udlandet.