Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

12. januar 2024 14:36

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.

Østre Landsret fandt det bevist, at de tre personer indsamlede oplysninger om organisationer og enkeltpersoner i Danmark og i udlandet og om iranske militære anliggender. Oplysningerne blev efterfølgende videregivet til en saudiarabisk efterretningstjeneste.

 

Østre Landsret fandt desuden de tre mænd skyldige i at fremme terrorvirksomhed for ASMLA's væbnede fløj Martyr Muhyiddin Al-Nasser Brigaden og den militante organisation Jaish Al-Adl, der begge begår terrorhandlinger i Iran, og i at billige et konkret terrorangreb på en militærparade i Iran.

 

Derudover har retten fundet dem skyldige i at finansiere og forsøge at finansiere terrorisme ved at have skaffet 15 millioner kroner og have forsøgt at skaffe i hvert fald yderligere 15 millioner kroner fra en saudiarabisk efterretningstjeneste til ASMLA og Martyr Muhyiddin Al-Nasser Brigaden.

 

De tiltalte blev også dømt for at have forsøgt at skaffe økonomiske midler fra en saudiarabisk embedsmand til at dække Jaish Al-Adls udgifter til våben, mad, drikke.

 

Den ene af de tre mænd, der havde dansk statsborgerskab, blev frakendt sit danske statsborgerskab af Østre Landsret, der udviste alle tre dømte af Danmark.

 

Sagen er blevet efterforsket af PET i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

30. maj 2024

PET

PET og FE holder øje med mulig påvirkning fra fremmede stater af dansk EU-valg

Myndighederne følger det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni tæt for at holde øje med mulig påvirkning fra fremmede stater. Det er muligt, at særligt russiske efterretningstjenester vil forsøge sig med mindre og hurtigere påvirkningsoperationer, mens det er mindre sandsynligt, at efterretningstjenester i stater som Rusland og Kina vil gennemføre en koordineret påvirkningskampagne målrettet det kommende danske valg. Det fremgår af en fælles trusselsvurdering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) offentliggør i forbindelse med valget.

28. maj 2024

PET

Indsatsen mod spionage fylder mere i PET's daglige arbejde

Særligt spændingerne mellem Vesten og Rusland samt kinesiske efterretningsaktiviteter har betydet, at kampen mod spionage fra fremmede efterretningstjenester fylder mere i PET's daglige arbejde. Det fremgår af PET's årlige redegørelse, som i dag er blevet offentliggjort.

27. maj 2024

PET

Ung mand idømt syv års fængsel for at lade sig hverve til en terrorsammenslutning

En nu 17-årig mand er ved Østre Landsret dømt for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover er han bl.a. dømt for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.