Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

27. maj 2024 15:28

Ung mand idømt syv års fængsel for at lade sig hverve til en terrorsammenslutning

En nu 17-årig mand er ved Østre Landsret dømt for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover er han bl.a. dømt for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

Den nu 17-årige er ved Østre Landsret dømt for at have ladet sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division. Han er desuden dømt for at have forsøgt at hverve en skolekammerat til samme terrorsammenslutning samt at fremme den pågældende terrorsammenslutning.

Dermed har Østre Landsret ændret dommen til den unge mand, der i byretten blev frikendt for at lade sig hverve, men dømt for at have forsøgt at hverve en anden person. Landsretten fandt ham skyldig i begge forhold og har desuden skærpet straffen, da den 17-årige er idømt syv års fængsel ved landsretten. Ved Retten i Holbæk blev han i 2023 idømt fem et halvt års fængsel.

Han blev ved landsretten blandt andet dømt for at have en ledende rolle samt at have fremmet Feuerkrieg Divisions virksomhed ved via Telegram bl.a. at have deltaget i udarbejdelse af en håndbog, som beskriver terrorsammenslutningens formål og forventninger til medlemmerne, samt delt ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

Forholdene blev begået i perioden fra december 2021 til april 2022, hvor den tiltalte var 15 år gammel. Den dengang 16-årige dreng blev anholdt den 7. april 2022.

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. juni 2024

PET

Tilsynet med Efterretningstjenesterne har offentliggjort sin redegørelse vedrørende PET for 2023

Tilsynet med Efterretningstjenesternes (TET) årlige redegørelse vedrørende Politiets Efterretningstjeneste (PET) for 2023 er i dag blevet offentliggjort. Årsredegørelsen indeholder overordnet set resultaterne af de kontroller, som TET har ført med PET i 2023.

24. juni 2024

PET

Ingen systematisk og koordineret påvirkning af det danske valg til Europa-Parlamentet

Det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni forløb uden forberedt, systematisk og koordineret påvirkning fra fremmede stater som eksempelvis Rusland og Kina. Det viser den monitorering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) sammen med andre myndigheder foretog af valgkampen.

30. maj 2024

PET

PET og FE holder øje med mulig påvirkning fra fremmede stater af dansk EU-valg

Myndighederne følger det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni tæt for at holde øje med mulig påvirkning fra fremmede stater. Det er muligt, at særligt russiske efterretningstjenester vil forsøge sig med mindre og hurtigere påvirkningsoperationer, mens det er mindre sandsynligt, at efterretningstjenester i stater som Rusland og Kina vil gennemføre en koordineret påvirkningskampagne målrettet det kommende danske valg. Det fremgår af en fælles trusselsvurdering, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) offentliggør i forbindelse med valget.