Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

8. september 2022 11:21

33-årig idømt 14 års fængsel for landsforræderi og terrorisme

For første gang er en terrorsag i Danmark afgjort som en tilståelsessag. En 33-årig mand med dansk statsborgerskab har tilstået blandt andet at have begået landsforræderi efter straffelovens § 101 a.

Den 33-årige mand, der er dansk statsborger, er ved Københavns Byret idømt 14 års fængsel for blandt andet at have begået landsforræderi ved at have tilsluttet sig en gruppe hos terrororganisationen Islamisk Stat, der kæmpede mod Danmark i en væbnet konflikt, som Danmark var part i. 

Manden blev desuden dømt for blandt andet at have forsøgt at hverve en anden mand til at tage fra Danmark til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, for at billige terror offentligt på et socialt medie og for at tilslutte sig en militær IS-enhed og sammen med andre at have skudt granater - eller medvirket til at skyde granater – mod en syrisk militærbase.

Han tilstod i Københavns Byret forholdene i sagen, og dermed er sagen det første eksempel på en terrorsag i Danmark, der er afgjort som en tilståelsessag. 
 

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

2. maj 2023

PET

Krigen i Ukraine har øget Ruslands spionagebehov i Danmark

De russiske efterretningstjenester har i mange år udgjort den største trussel mod Danmark, og Politiets Efterretningstjeneste (PET) forventer, at det også vil være tilfældet i den umiddelbare fremtid. Det fremgår af den nye ”Vurdering af spionagetruslen mod Danmark, Færøerne og Grønland”, som er blevet offentliggjort i dag.

28. marts 2023

PET

Terrortruslen mod Danmark er præget af nye tendenser

Politiets Efterretningstjeneste offentliggør i dag den årlige vurdering af terrortruslen mod Danmark. Den største terrortrussel mod Danmark og danske interesser kommer fortsat fra personer, der sympatiserer med militant islamisme. Der er dog visse forandringer i trusselsbilledet, og for første gang introducerer Center for Terroranalyse begrebet ’hybridisering’, der dækker over en stigende tendens i Vesten og i Danmark.

27. januar 2023

PET

Kvinde tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen

En 26-årig kvinde tiltales for at være indrejst i Afghanistan og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP). Kvinden har ifølge tiltalen virket som hjemmegående husmor for og hustru til personer, der var aktive i ISKP, hvorved hun bidrog til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

Forslag