Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

8. september 2022 11:21

33-årig idømt 14 års fængsel for landsforræderi og terrorisme

For første gang er en terrorsag i Danmark afgjort som en tilståelsessag. En 33-årig mand med dansk statsborgerskab har tilstået blandt andet at have begået landsforræderi efter straffelovens § 101 a.

Den 33-årige mand, der er dansk statsborger, er ved Københavns Byret idømt 14 års fængsel for blandt andet at have begået landsforræderi ved at have tilsluttet sig en gruppe hos terrororganisationen Islamisk Stat, der kæmpede mod Danmark i en væbnet konflikt, som Danmark var part i. 

Manden blev desuden dømt for blandt andet at have forsøgt at hverve en anden mand til at tage fra Danmark til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, for at billige terror offentligt på et socialt medie og for at tilslutte sig en militær IS-enhed og sammen med andre at have skudt granater - eller medvirket til at skyde granater – mod en syrisk militærbase.

Han tilstod i Københavns Byret forholdene i sagen, og dermed er sagen det første eksempel på en terrorsag i Danmark, der er afgjort som en tilståelsessag. 
 

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

18. november 2022

PET

Fem mænd idømt fængselsstraffe ved Retten i Aarhus i terrorsag

Fem mænd er ved Retten i Aarhus i en terrorsag blevet idømt fængselsstraffe fra fem år til seks måneder. Sagen startede som en efterforskning i PET og blev siden overdraget til Østjyllands Politi.

4. november 2022

PET

Tre kvinder tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat

Tre kvinder på henholdsvis 33, 35 og 38 år tiltales for at være indrejst i et konfliktområde i Syrien og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

18. oktober 2022

PET

PET og Københavns Politi nedsætter fælles efterforskningsgruppe i sagen om gaslækager

Københavns Politi har med bistand fra Forsvaret og i samarbejde med bl.a. PET gennemført en række foreløbige undersøgelser af gerningsstederne i Østersøen.

Forslag