Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

15. august 2023 17:50

Fælles udtalelse fra PET og FE vedrørende nylige udmeldinger fra terrororganisationen al-Qaeda

De danske efterretningstjenester er fuldt ud opmærksomme på udmeldingen fra al-Qaeda, der opfordrer til hævn mod Danmark og Sverige.

Den seneste tids koranafbrændinger i Danmark har medført en betydelig, negativ opmærksomhed fra blandt andet militante islamister. Dette påvirker trusselsbilledet i Danmark og truslen mod danske interesser i udlandet.

Denne type af terrorpropaganda kan inspirere individer eller grupper til at planlægge og eksekvere voldelige handlinger. De danske efterretningstjenester tager dette meget alvorligt og følger situationen nøje. Selvom terrortruslen mod Danmark er uændret på niveauet ”alvorlig”, som er niveau fire ud af fem, vurderer PET, at de nylige hændelser har skærpet truslen inden for dette niveau.

FE og PET følger situationens udvikling og vurderer dens indvirkning på det samlede trusselsbillede. Baseret på disse vurderinger træffer PET de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i samarbejde med relevante myndigheder, herunder Udenrigsministeriet vedrørende sikkerheden for danske ambassader i udlandet. Vi kommenterer ikke på detaljerne i disse foranstaltninger.

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.