Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

2. november 2023 15:36

Lækager skader efterretningstjenesterne - ikke forsøget på at stoppe lækagerne

Efterretningstjenesternes evne til at bevare fortrolighed er fundamental for vores deltagelse i det internationale samarbejde mellem efterretningstjenester. Vores samarbejdspartnere forventer, at vi selvfølgelig undersøger og effektivt stopper de lækager, der måtte være, og at vores regler i øvrigt betrygger dem i, at vi er i stand til det.

Fra flere sider bliver det i forbindelse med lækagesagerne anført i medierne som en kendsgerning, at straffesagerne mod bl.a. Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen har skadet de danske efterretningstjenesters samarbejde med udlandet.

Det giver anledning for PET og FE til at udtale:

"De danske efterretningstjenester kan på ingen måde genkende det billede, der gives af, at danske efterretningstjenesters samarbejde med udlandet er svækket som følge af straffesagerne. Tværtimod har partnersamarbejdet aldrig være stærkere. Det underbygges både af mængden og kvaliteten af de oplysninger, som vi modtager fra partnere, og af de yderst værdifulde partnersamarbejder, som vi indgår i.

Fra vores samarbejdspartneres perspektiv ville det derimod være et problem, hvis vi i Danmark ikke aktivt forfulgte mistanker om lækager af følsomme oplysninger. Det er lækagerne - og ikke vores forsøg på at stoppe dem - der udgør et problem for vores samarbejdspartnere."

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

26. februar 2024

PET

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

31. januar 2024

PET

Mikala Kreiser tiltræder stillingen som stabschef og bliver medlem af direktionen i PET

Den 29. januar er Mikala Kreiser tiltrådt som ny stabschef i PET. Hun bliver medlem af direktionen og får ansvaret for IT, økonomi og HR. 54-årige Mikala Kreiser har været adm. direktør hos selskabet Evia under PFA og britiske Audley Group, ligesom hun har erfaring fra både centraladministrationen og den kommunale verden.

12. januar 2024

PET

Tre personer idømt fængsel for spionage samt finansiering, fremme og billigelse af terror

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz) er blevet idømt fængsel i henholdsvis seks år, syv år og otte år for blandt andet at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste - blandt andet fra adresser i Ringsted. De blev desuden kendt skyldig i finansiering, fremme og billigelse af terror, ligesom de alle tre blev udvist af Danmark.