Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

26. januar 2023 13:13

Ung mand tiltales for at lade sig hverve til og fremme virksomheden for en terrorsammenslutning

En 16-årig mand tiltales for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover tiltales han bl.a. for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

Den 16-årige tiltales efter straffelovens § 114 c, stk. 3, for at have ladet sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division, da han bl.a. har oplyst, at han havde våbentræning og kendskab til sprængstoffer samt til Feuerkrieg Divisions ideologi.

 

Derudover er den 16-årige tiltalt efter straffelovens § 114 c, stk. 1, jf. § 21, for at have forsøgt at hverve en anden ung mand til Feuerkrieg Division. Han er også tiltalt efter straffelovens § 114 e, 1. pkt., for selv at have fremmet Feuerkrieg Divisions virksomhed ved via Telegram bl.a. at have deltaget i udarbejdelse af en håndbog, som beskriver terrorsammenslutningens formål og forventninger til medlemmerne, samt delt ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

 

Forholdene er efter tiltalen begået i perioden fra december 2021 til april 2022, hvor den tiltalte var 15 år gammel.

 

Den 16-årige blev anholdt den 7. april 2022 og har siden været varetægtsfængslet i surrogat. Sagen er berammet til hovedforhandling ved Retten i Holbæk med start den 14. marts 2023.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

Flere nyheder

27. januar 2023

PET

Kvinde tiltales for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen

En 26-årig kvinde tiltales for at være indrejst i Afghanistan og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP). Kvinden har ifølge tiltalen virket som hjemmegående husmor for og hustru til personer, der var aktive i ISKP, hvorved hun bidrog til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

12. januar 2023

PET

30-årig idømt fem års fængsel og udvisning for at hverve ven til Islamisk Stat

En nu 30-årig mand er ved Østre Landsret idømt fem års fængsel for at hverve sin ven til den militant islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien. Dermed sænker Østre Landsret straffen med et år i forhold til byretten, hvor manden blev idømt seks års fængsel.

23. december 2022

PET

Fælles udtalelse fra PET og FE om efterretningstjenesternes kildearbejde

Når PET og FE er tilbageholdende med at udtale sig om konkrete kildesager, er det ikke uden grund. Oplysninger om efterretningstjenesternes arbejde med kilder forudsætter en høj grad af hemmeligholdelse både af hensyn til kildernes egen sikkerhed og af hensyn til tjenesternes opgavevaretagelse.

Forslag