Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

26. januar 2023 13:13

Ung mand tiltales for at lade sig hverve til og fremme virksomheden for en terrorsammenslutning

En 16-årig mand tiltales for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover tiltales han bl.a. for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

Den 16-årige tiltales efter straffelovens § 114 c, stk. 3, for at have ladet sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division, da han bl.a. har oplyst, at han havde våbentræning og kendskab til sprængstoffer samt til Feuerkrieg Divisions ideologi.

 

Derudover er den 16-årige tiltalt efter straffelovens § 114 c, stk. 1, jf. § 21, for at have forsøgt at hverve en anden ung mand til Feuerkrieg Division. Han er også tiltalt efter straffelovens § 114 e, 1. pkt., for selv at have fremmet Feuerkrieg Divisions virksomhed ved via Telegram bl.a. at have deltaget i udarbejdelse af en håndbog, som beskriver terrorsammenslutningens formål og forventninger til medlemmerne, samt delt ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

 

Forholdene er efter tiltalen begået i perioden fra december 2021 til april 2022, hvor den tiltalte var 15 år gammel.

 

Den 16-årige blev anholdt den 7. april 2022 og har siden været varetægtsfængslet i surrogat. Sagen er berammet til hovedforhandling ved Retten i Holbæk med start den 14. marts 2023.


Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

8. november 2023

PET

Fælles udtalelse fra FE og PET til Østre Landsrets dom i Ahmed Samsam-sag

"FE og PET har under sagen argumenteret for, at vi som efterretningstjenester ikke har pligt til offentligt at be- eller afkræfte vores kapaciteter og kilder. Det har samtidig været vigtigt for efterretningstjenesterne at fremhæve, at der ikke er grundlag for antage, at Ahmed Samsam er dømt med urette i Spanien.

6. november 2023

PET

PET-chef: Jeg står 100 procent inde for efterforskning af lækagesagerne

PET-chef Finn Borch Andersen udtaler:

6. november 2023

PET

Tilsynet med Efterretningstjenesterne har offentliggjort sin redegørelse vedrørende PET for 2022

Tilsynet med Efterretningstjenesternes (TET) årlige redegørelse vedrørende Politiets Efterretningstjeneste (PET) for 2022 er i dag blevet offentliggjort. Årsredegørelsen indeholder overordnet set resultaterne af de kontroller, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne har ført med PET i 2022.