Spring til hovedindhold

Forslag

PET

Nyhed

14. maj 2024 15:27

En 36-årig mand idømt 16 års fængsel af landsretten i terrorsag fra Holbæk

En 36-årig mand er ved Østre Landsret blevet idømt 16 års fængsel for forsøg på terror. Det er en stadfæstelse af byrettens dom. Mandens hustru og bror blev i samme sag ved byretten dømt for terrorfinansiering ved at have overført beløb til en person med tilknytning til Islamisk Stat.

Den nu 36-årige mand blev ved Østre Landsret idømt 16 års fængsel og udvisning for bestandigt for forsøg på terror ved manddrab og bombesprængning, terrorfinansiering og terrorfremme. Dommen er en stadfæstelse af byrettens dom.

Mandens bror og hustru blev ved byretten i samme sag idømt henholdsvis seks måneders og ni måneders fængsel for at have bistået manden med at yde støtte ved overføre mindre beløb til hustruens bror. Desuden blev hustruen også dømt for at have hjulpet sin bror, der var kriger hos Islamisk Stat, med at oprette en WhatsApp-konto. Mandens bror og hustru ankede ikke sagen.

Alle de tre dømte blev i februar 2021 anholdt af PET og politiet i en koordineret aktion.

På den 36-åriges adresse i Holbæk blev der blandet andet skydevåben, ammunition, adskillige stålkugler samt kemikalier, den kunne anvendes til en bombe.

Pressekontakt

E-mail: presse@pet.dk

Telefon: (+45) 2129 0500

28. maj 2024

PET

Indsatsen mod spionage fylder mere i PET's daglige arbejde

Særligt spændingerne mellem Vesten og Rusland samt kinesiske efterretningsaktiviteter har betydet, at kampen mod spionage fra fremmede efterretningstjenester fylder mere i PET's daglige arbejde. Det fremgår af PET's årlige redegørelse, som i dag er blevet offentliggjort.

27. maj 2024

PET

Ung mand idømt syv års fængsel for at lade sig hverve til en terrorsammenslutning

En nu 17-årig mand er ved Østre Landsret dømt for at lade sig hverve til terrorsammenslutningen Feuerkrieg Division og for at have forsøgt at hverve en anden person til at tilslutte sig terrorsammenslutningen. Derudover er han bl.a. dømt for at have delt militant ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

23. maj 2024

PET

To mænd og en kvinde idømt fængselsstraf ved Østre Landsret i terrorsag

Østre Landsret har ligesom Københavns Byret fundet det bevist, at to unge mænd ville lave bomber til brug for et terrorangreb. I samme sag er en 40-årig kvinde ligeledes ved landsretten blevet dømt for at finansiere terror og i at hjælpe personer med forbindelse til Islamisk Stat.